Actualitate

POLIȚIȘTII BUZOIENI, LA VACCINARE. Câți vor să se imunizeze, câți mai așteaptă

Circa jumătate dintre polițiștii din județul Buzău au optat pentru vaccinarea anti COVID. Prezent în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi, a dezvăluit că în jur de 50% dintre oamenii legii au fost de acord să se imunizeze în perioada următoare. Inspectorul șef al IPJ Buzău spune, însă, că procentul este mulțumitor, în condițiile în care mulți dintre polițiști au trecut prin boală și au anticorpi, așa că nu se pot vaccina în această perioadă.

“Circa jumătate au optat pentru vaccin. Din cealaltă jumătate, nu toți sunt împotrivă, unii abia s-au vindecat, alții au anticorpi. Să nu uităm că mulți dintre colegii mei sunt oameni tineri, care au trecut ușor prin boală. Nu am făcut presiuni asupra lor, nu am încercat să-i influențez în niciun fel.”

Pe de altă parte, comandantul IPJ Buzău a subliniat că toți polițiștii din județ își pun mari speranțe în vaccin și așteaptă cu nerăbdare ca pandemia să se încheie. Asta pentru ca oamenii legii să își reia activitățile normale, misiunile specifice, după un an dificil, cu multe provocări.

“Sperăm să începem mai repede vaccinarea, încă n-a început la nivelul Inspectoratului, astfel încât, lucrurile privind pandemia să se mai clarifice. De altfel, aproape că le-am promis colegilor mei, că în a doua parte a anului am putea să ne reorientăm spre activitățile noastre normale, să revenim la o viață normală, atât la serviciu, cât și în viața de zi cu zi.”, a declarat la Focus TV, cms. șef Laurențiu Pantazi.