Actualitate

Polițistul buzoian, reținut după o serie de fapte incompatibile cu haina militară, rămâne după gratii

Polițistul din Buzău, reținut după ce a comis mai multe fapte incompatibile cu haina militară, rămâne după gratii. Inițial a fost reținut pentru 24 de ore. Luni, 17 ianuarie, a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă a agentului de poliție pentru 30 de zile.

Polițistul a fost implicat în mai multe incidente, zilele trecute. Mai întâi a mers la prostituate, împreună cu un prieten, și, folosindu-se de uniformă, a plecat fără să plătească. Mai mult,  prietenul lui s-a dat drept polițist, iar omul legii nu a împiedicat în niciun fel acest lucru. După ce întâmplarea a ieșit la iveală, polițistul fiind reclamat de doi apropiați ai femeii păcălite, s-a declanșat o anchetă.

Ulterior, polițistul a fost implicat într-un nou episod care i-a adus probleme penale. În timp ce se îndrepta cu mașina de la Râmnicu Sărat spre Buda, a lovit o mașină și un camion parcate pe marginea drumului. După accident, a refuzat testarea.

Chemat la audieri, polițistul a declarat pentru știrile TVR că era sub tratament psihiatric. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore. În același timp, el este cercetat administrativ de superiori și va fi pus în discuția Consiliului de Etică.

Agentul de poliție a fost încadrat în structurile MAI în 2016, fiind recrutat din sursă externă. În 2018 a mai fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei tinere.