Actualitate

Postul de manager al unei unități medicale, motiv de competiție între fostul și actualul director! Unde se întâmplă

Doi candidați, un singur post de conducere! Fostul și actualul director al unei importante unități spitalicești din județ dar și din țară sunt din nou față în față, după ce ambii și-au arătat intenția de a participa la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager, care de luni bune este ocupat interimar. Este vorba despre poziția de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, acolo unde în mai puțin de două săptămâni va avea loc susținerea proiectului de management în vederea ocupării funcției de director al unității medicale. Concursul se anunță cel puțin interesant dat fiind faptul că singurele înscrieri făcute au venit din partea fostului manager, respectiv Cristina Pâun și actualul director interimar, respectiv Gabriela Pîrîu. Asta pentru că, cele două s-au mai intersectat și în urmă cu mai bine de un an de zile, când în urma unor proteste repetate și amenințări cu demisia în bloc a mai multor medici, Ministerul Sănătății a dispus revocarea Cristinei Pâun și numirea, cu titlu de interimar, pe actualul director, respectiv Gabriela Pîrîu.

Cu alte cuvinte, înscrierea celor două pentru ocuparea postului de manager reaprinde conflicte mai vechi în rândul salariaților de la Săpoca ceea ce face ca deznodământul acestui concurs să fie așteptat cu mare interes de tot colectivul de medici și asistenți, și chiar personal TESA, cu toții participând la protestele organizate în mai 2020 când au cerut demiterea Cristinei Păun.

Cele două și-au depus dosarele și le-au fost validate candidaturile la finalul săptămânii trecute, urmând ca pe data de 18 octombrie să aibă loc proba de concurs.

Cristina Păun este economist și a ocupat funcția de manager al Spitalului Săpoca în perioada martie-mai 2020, când a fost revocată prin ordin semnat de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, de la acel moment.

Gabriela Pîrîu este medic primar de medicină de laborator și angajat al Spitalului Săpoca din 2006, când a terminat rezidențiatul.

Tot în perioada următoare se va organiza și concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Nehoiu, unitate spitalicească transformată din această săptămână în unitate suport COVID.

De altfel, în ultimele luni au fost organizate concursuri pentru ocuparea funcției de manager și la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean Buzău. În urma concursurilor, foștii manageri au rămas în fruntea unităților spitalicești.