SĂNĂTATE

PREGĂTIRI PENTRU DEMARAREA CAMPANIEI DE VACCINARE ANTI-COVID. În câte centre se va realiza campania la Buzău

După ce recent Guvernul a adoptat strategia de vaccinare anti-COVID, pregătirile pentru imunizarea populației au început deja. Pe de o parte, a fost lansată o platformă cu date despre campania de vaccinare precum și cu informații utile despre vaccinul menit să țină coronavirusul departe:  www.vaccinare-covid.gov.ro. Pe de altă parte, în paralel, se fac pregătiri în teritoriu astfel încât campania de vaccinare să poată fi demarată cât mai repede și în cele mai bune condiții.

La Buzău, campania se va derula în 19 centre de vaccinare. Prezent luni la Buzău, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, a vorbit despre această acțiune și a arătat ce pași mai sunt de realizat astfel încât în țara noastră să poată să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID.

“Suntem aproape de a începe campania de vaccinare împotriva noului coronavirus și suntem convinși că, odată implementată această campanie, vom reuși să punem capăt pandemiei. La nivelul județului Buzău sunt în pregătire 19 centre de vaccinare împotriva COVID-19, în 12 localități. În privința modului în care centrele de vaccinare vor fi puse la dispoziție, până pe 3 decembrie trebuie stabilită repartizarea lor geografică la nivelul fiecărui județ, apoi centrele vor fi pregătite din punct de vedere al necesităților sanitare, tehnologice, pentru transferul, depozitarea vaccinurilor și administrarea lor către populație.”

Au fost stabilite și categoriile care vor fi imunizate cu prioritate. În primul rând, este vorba despre personalul medical.

“Sunt stabilite grupele prioritare care vor fi vaccinate în prima etapă, respectiv personalul medical și persoanele aflate în categoriile de risc crescut din punct de vedere al vulnerabilității față de SARS-CoV- 2, și ulterior întreaga populație, la cerere, poate să beneficieze în mod gratuit și voluntar de vaccinul împotriva coronavirusului. Este o campanie, repet, gratuită și voluntară, și care sperăm noi, va fi o campanie de succes astfel încât, împreună, să punem capăt pandemiei de coronavirus.” a adăugat Ionel Dancă.

Estimările oficiale de până acum arată că primii români ar putea fi vaccinați împotriva infecției cu coronavirus chiar din a doua parte a lunii decembrie.