Actualitate

Primar din Buzău, în atenția inspectorilor de integritate după ce și-a pus soția într-un post cheie. Reacția edilului

Primarul comunei Rușețu, Florin Snae, declarat în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integritate.

Conform inspectorilor de integritate, primarul din Rușețu și-a desemnat soția să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție comunală, la alegerile de anul trecut, când el a candidat pentru funcția de primar.  In acest fel, Florin Snae a încălcat legea, fiind acum în vizorul inspectorilor de integritate.

”În perioada exercitării mandatului 2016-2020, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.”, precizează inspectorii ANI.

Contactat de reporterii șansanews.ro, primarul  din Rușețu a declarat că nu și-a dat seama că mișcarea sa, de a-si desemna soția în Biroul Electoral de Circumscripție, este contrar legii. Snae a precizat și că va face contestația la decizia ANI care l-a plasat în conflict de interese administrativ:

” Știți că alegerile s-au desfășurat în perioada stării de alertă și atunci personalul auxiliar a trebuit adus din aparatul de specialitate al primarului. Nemaiaducând de afară, din extern, adică am limitat accesul în Primărie și am adăugat oameni din aparatul propriu, fără să îmi dau seama că pot intra în incompatibilitate numind-o pe soția mea care este inspector la Registrul Agricol, în Biroul Electoral de Circumscripție, ca personal auxiliar. Suma de bani, aceea de 1260 de lei am returnat-o. Am comunicat către ANI și am făcut dovada plății.”