Actualitate

Val de nemulțumiri după afișarea notelor de la bacalaureat! Aproape un sfert dintre elevi au cerut recorectarea lucrărilor la limba și literatura română

Limba și literatura română, cea mai contestată probă din acest an la bacalaureat. Deși la ieșirea din sala de examen, candidații au spus că subiectele au fost ușoare, asemănătoare cu cele de la simulare, notele obținute au fost mult sub așteptări.

Astfel că, aproape un sfert dintre elevii care au susținut prima probă la bacalaureat au cerut recorectarea lucrărilor. Mai exact, 646 dintre cei 2375 prezenți la examen au depus ieri contestație la limba și literatura română.

Nemulțumiți de rezultatele afișate în cursul zilei de ieri au fost și cei care au susținut bacalaureatul la istorie astfel că 136 dintre lucrări vor fi recorectare la cererea elevilor.

În total, Buzăul a înregistrat 1184 de contestații adică cu aproape o sută mai multe decât numărul înregistrat anul trecut.

”Am înregistrat 1184 de contestații. Cele mai multe la limba și literatura română, respectiv 646, 136 la istorie și sub o sută la celelalte discipline de examen”, a declarat Ionel Meiroșu, inspector școlar general la IȘJ Buzău.

Anul acesta, procentul de promovare la bacalaureat, înainte de contestații, a fost de 74,73% adică mai mare ca cel de anul trecut. Totuși, anul acesta a fost obținută doar o singură medie de 10.00, în timp ce anul trecut această performanță a fost atinsă de șase elevi.