Actualitate SĂNĂTATE

Râmnicu Sărat are, în sfârșit, radiolog. În ultimele luni, sute de pacienți, plimbați între spitale din cauza lipsei de specialiști

O problemă care punea pacienții din Râmnicu Sărat pe drumuri și aglomera Unitatea de Primiri Urgențe de la Buzău a fost, în sfârșit, rezolvată. Este vorba despre angajarea unui medic radiolog la spitalul din municipiul Râmnicu Sărat.

De la mijlocul anului trecut unitatea medicală a rămas fără medic specialist astfel că activitatea medicală a fost mult îngreunată din această cauză. Fie că era vorba despre cazurile grave care erau transferate de urgență la Buzău sau chiar de cazurile ușoare, când pacientul se prezenta la Ambulatoriul spitalului și era trimis să-și facă o radiografie într-o clinică privată, toți acești bolnavi au avut de suferit din cauza lipsei unui radiolog.

”Este o situație mai delicată la Râmnic, este deficit foarte mare de medici la ATI și Radiologie. Spitalul Județean de Urgență  a preluat pacienții de la Râmnic, tot ce înseamnă chirurgie și cazuri grave. Sunt aduși la Spitalul Județean de Urgență care, de asemenea, se confruntă cu deficit de medici în specialitatea ATI.” a declarat pentru șansanews.ro,în iulie 2022, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Detalii aici despre situația din vara anului 2022, din spitalul de la Râmnicu Sărat.

De la acel moment și până când unitatea medicală a reușit să găsească un radiolog, sute de bolnavi au fost transferați de urgență, în timp ce alții au fost nevoiți să scoată din buzunar sume importante pentru o radiografie în privat. Potrivit unității medicale 340 pacienți au fost transferați.

Alex Boteanu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Râmnicu Sărat

Începând cu luna ianuarie 2023, rezidentul care s-a pregătit în spitalul de la Râmnicu Sărat s-a prezentat la post astfel că din acest an unitatea medicală are medic specialist. Acesta își va începe activitatea imediat ce vor fi gata toate documentele de angajare.

Alex Boteanu

De asemenea, o altă veste bună este angajarea unui medic la ATI, o altă secție deficitară din punct de vedere al specialiștilor. Este vorba tot despre un rezident care s-a pregătit la Râmnicu Sărat și care a ales să rămână în spital. Acum, secția are doi medici cu normă întreagă și un medic care face doar gărzi.