Actualitate

RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA INSECTELOR, EPISODUL 3. Cum încearcă autoritățile să stârpească țânțarii

Autoritățile buzoiene continuă  războiul împotriva insectelor. După două etape de dezinsecție la sol, sâmbătă, 25 iulie, se dă startul aviotratamentului. În prima parte a zilei, un avion va survola municipiul Buzău. Din aparatul de zbor vor fi împrăștiate substanțe menite să stârpească țânțarii, căpușele și alte insecte. Substanțele respective, Cymina Plus și Flytrin, sunt aprobate de Ministerul Sănătății și nu dăunează sănătății oamenilor și animalelor. Prima etapă a aviotratamentului la Buzău se va desfășura între orele 06.00-11.00.  

“Pentru ca acțiunea prin aviotratament să aibă eficiență maximă este obligatoriu ca și persoanele fizice care au curte, persoanele juridice care își desfășoară actvitatea în locații cu spații verzi,  precum și administratorii asociațiilor de proprietari să realizeze activități de dezinsecție la sol.”, se arată într-un comunicat de presă remis de societatea de salubrizare din Buzău.

Deși specialiștii Institutului Cantacuzino au arătat că împrăștierea substanțelor din avion nu ar avea o eficacitate corespunzătoare, autoritățile din Buzău au decis să continue și anul acesta aviotratamentul. Care sunt argumentele primarului Constantin Toma, citiți AICI.