Actualitate

Reacție la batjocura de pe DJ 203 K Mărăcineni-Podu Muncii: ”Firmele care-și bat joc de banul public trebuie rase! Legal!”

Lucrările derulate pe DJ 203 K, de la Mărăcineni la Podu Muncii, tergiversate și cu multe neajunsuri, sancționate inclusiv de inspectorii în construcții, creează în continuare nemulțumire. Faptul că finalizarea reabilitării se amână, încă o dată, până la finalul lunii februarie, așa cum șansanews.ro a scris AICI, este o dovadă de incapacitate a firmei executante de a gestiona contractul conform înțelegerilor inițiale.

Practic, din cel mai important proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere județene, modernizarea 203 K pe cele două tronsoane, riscă să devină cea mai greoaie investiție, cu cele mai mari întârzieri. Se adaugă la toate acestea faptul că locuitorii de pe Valea Slănicului, primul tronson abordat din DJ 203 K, s-au plâns în repetate rânduri de modul de executare a lucrărilor, plângerile dovedindu-se a fi întemeiate, după cum o arată sancțiunile dispuse de inspectorii în construcții.

O reacție critică pe acest subiect a venit și din partea senatorului PNL, Vlad Mircea Pufu, după ce a devenit publică informația privind o nouă amânare a termenului de finalizare. Aflat în direct la Focus News, liberalul a criticat faptul că firma care derulează lucrările pe DJ 203 K a beneficiat de indulgența Consiliului Județean, instituția care a încredințat contractul de execuție.

”Există în lege capitol special pentru așa ceva. La autostrăzi cum se face? Cei care nu își duc contractele la final sau se împotmolesc și le lasă nu mai pot participa la licitații!” a spus parlamentarul, arătând că CJ Buzău a greșit când a continuat lucrările, pe al doilea tronson, cu același constructor.