Actualitate Social

Recensământul, ultima strigare! Pe ce motive refuză unii buzoieni recenzarea și cât îi costă refuzul

Sursa foto alba24.ro

Recensământul populației și locuințelor este pe ultima sută de metri, 31 iulie fiind data la care operațiunea trebuie să se încheie, fără să mai existe posibilitatea altei prelungiri. Anunțul făcut de Primăria Municipiului Buzău arată că, până duminică, fuseseră  înregistrate aproximativ 92 000 de persoane, față de circa 130 000 de locuitori cu acte de identitate în Buzău. În acest context vine un nou îndemn pentru toți buzoienii care nu s-au recenzat încă, să facă acest lucru, iar dacă nu au fost contactați de un recenzor, să procedeze astfel:

1. Să ia legătura cu Direcția Județeană de Statistică la telefon 0238-719714 pentru a afla datele recenzorului atribuit adresei proprii;

2. Să contacteze recenzorul de teren pentru realizarea recenzării.

SAU:   

Să meargă la unul din punctele fixe, fie la sediul Primăriei Buzău, fie la cel al Direcției de Statistică, pentru a se recenza, până cel târziu la 31 iulie 2022.

”Reamintim și faptul că persoanele care refuză recenzarea riscă amenzi de la 1.000 lei la 3.000 lei, conform legii.” se arată într-o comunicare a Primăriei Buzău.

De altfel, începând cu data de 8 iulie, Poliția Locală a aplicat trei amenzi pentru refuzul unor cetățeni de a furniza datele, în cadrul recensământului. Motivele invocate de aceștia au fost de ordin religios, în două cazuri, sau de suspiciune privind încălcarea regulilor de prelucrare a datelor cu caracter personal. În primele două cazuri, amenzile au fost de câte o mie de lei, iar în ultimul, de 2000 lei.