Actualitate

Reorganizare și angajări într-o instituție cu rol de control de la Buzău. Se așteaptă o Hotărâre de Guvern

O importantă instituție cu rol de control, care de un an este condusă de un șef cu atribuții temporare, obținute prin delegare, va intra într-un amplu proces de reorganizare. În acest sens, este așteptată o Hotărâre de Guvern, prin care să se aprobe inclusiv dublarea numărului de angajați.

Este vorba despre Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, instituție care din aprilie 2023, de la demisia lui Nicușor Dinulescu, a fost condusă de Cornelia Galer, comisar de execuție în cadrul instituției buzoiene, care a primit la acel moment o delegare pentru a ocupa funcția de comisar șef. Recent, Horia Constantinescu, președintele ANPC, a anunțat pentru sansanews.ro că la Buzău conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului va fi asumată de Eduard Valentin Coman, un buzoian care în trecut a ocupat mai multe funcții, atât în instituții importante din Buzău, cât și din București.

Eduard Valentin Coman își va începe activitatea la Buzău de luni, 1 aprilie, după ce, în ultimele săptămâni, a participat la mai multe acțiuni alături de inspectorii ANPC din Capitală, tocmai pentru a se pune la curent cu activitatea instituției.

În acest context, Horia Constantinescu, președintele ANPC , a precizat pentru sansanews.ro că instituția de la Buzău va trece printr-un amplu proces de reorganizare, iar în acest sens este așteptată o Hotărâre de Guvern.

Horia Constantinescu

În urma acestei reorganizări se va rezolva și cea mai mare problemă a Comisariatului Județean , respectiv lipsa de personal. De multe ori a fost ridicată această problemă în cadrul Colegiului Prefectural, fiind o piedică mai ales în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, când sunt multe acțiuni de control în teren.

Potrivit președintelui ANPC, la Buzău va fi dublat numărul angajaților.