Actualitate

S-a aflat! Un tânăr, condamnat în trecut pentru tâlhărie, printre autorii atacului din stradă. Uluitor ce au mărturisit agresorii

La două zile după incidentul deosebit de grav produs în noaptea de joi spre vineri, polițiștii buzoieni au reușit să-i identifice și să-i prindă pe cei care l-au atacat pe bărbatul de 50 de ani, în parcul din fața Prefecturii. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Buzău autorii agresiunii sunt doi tineri, printre care și un minor.

”Astăzi, 20 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, în urma cercetărilor efectuate, au depistat principalii bănuiți în cazul unei infracţiuni de loviri sau alte violențe, doi tineri în vârstă de 19 și 17 ani, ambii din Buzău”, informează IPJ Buzău. 

Mai grav este că vorbim de persoane care nu se află la prima faptă de acest gen, unul dintre ei având, în trecut, o condamnare pentru tâlhărie. Mai exact, surse sansanews.ro au spus că este vorba despre tânărul de 19 ani care ar fi fost găsit vinovat de furt și loviri astfel că acesta ar fi primit o condamnare de trei ani. La acel moment, tânărul era minor astfel că și-a ispășit pedeapsa într-un centru  educativ.

Din păcate, tânărul a revenit pe stradă unde a fost din nou implicat într-o faptă de agresiune.

”Din cercetări a reieșit că în noaptea de 18 august a.c., în jurul orei 23.00, cei doi tineri ar fi avut un conflict spontan cu alte două persoane, un bărbat de 50 de ani și o femeie de 43 de ani, ambii din Buzău, pe care i-ar fi agresat. Conflictul a avut loc în proximitatea unei unități de alimentație publică de tip fast-food. În timpul conflictului, bărbatul de 50 de ani a suferit leziuni și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, informează IPJ Buzău.

Totuși, când au fost prinși cei doi tineri au spus că de fapt situația ar fi cu totul alta decât cea povestită de persoanele agresate. De fapt, victima ar fi vrut să-i fure telefonul unuia dintre tineri și de aici a izbucnit scandalul. După ce au văzut ce au făcut, cei doi tineri s-au speriat și au fugit.

”În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, însă părțile vătămate și-au retras plângerile”, informează IPJ Buzău.

Mai multe despre incidentul de joi noaptea puteți citi aici.