Actualitate Agricultura acum

Un ministru din actualul Guvern, surprins într-o piață din Buzău. Oficialul a făcut și cumpărături

Obișnuit să facă vizite neanunțate, un ministru din actualul Guvern a ajuns astăzi și într-o piață din județul Buzău. Oficialul și-a făcut apariția la ora 7.00 , iar vizita a fost una destul de scurtă, însă, înainte de plecare, ministrul și-a făcut și câteva cumpărături.

Vizitatorul surpriză este nimeni altul decât ministrul Agriculturii care sâmbătă dimineață a fost în piața de la Râmnicu Sărat. Petre Daea a povestit despre întâlnirea cu producătorii râmniceni chiar pe pagina sa de Facebook, anunțând că, de fapt, era în drum spre Vaslui astfel că a profitat de moment și s-a oprit și în municipiul Râmnicu Sărat.

”În drum spre Vaslui, acolo unde împreună cu directorul general ANIF, Cornel Popa, ne deplasam pentru a vedea la fața locului finalizarea obiectivului de investiții la Albița – Fălciu etapa I, ne-am oprit în piața agroalimentară din Râmnicu Sărat, ocazie cu care ne-am putut întâlni cu producătorii și consumatorii ce și-au dat întâlnire în piața centrală din frumosul oraș”, spune oficialul.

Petre Daea a fost impresionat de ceea ce a găsit în piață așa că i-a lăudat pe legumicultori în postarea sa.

”Mesele pline cu produse aduse de harnicii producători agricoli erau străjuite cu etichetele prețurilor, care afișau respectul față de consumatorii ce se deplasau pe culoar pentru a-și găsi produsul favorit”, a scris Daea.

Oficialul nu a putut pleca cu mâna goală așa că a făcut și câteva cumpărături.

”De la mine, domnul ministru a cumpărat ardei capia. Ne-am trezit cu dumnealui la ora 7.00. Prima dată când a trecut pe lângă mine nici nu am sesizat cine este”, ne-a spus Mircea Tatu, unul dintre legumicultorii care a stat de vorbă cu ministrul Agriculturii.

Petre Daea a scris pe pagina de Facebook că a fost întâmpinat cu multe întrebări din partea legumicultorilor.

”Ca de obicei, am intrat în freamătul cumpărăturilor, care a fost întrerupt de întrebările puse de fiecare în parte, dialogând cu interes și plăcere cu cei ce plămădesc prin munca lor hrana de zi cu zi. Ascultându-i, îndrumându-i și felicitându-i deopotrivă, am putut constata că mai avem multe de făcut pentru ei! Unele din întrebări au primit răspuns, altele nu, dar strânsul de mână și salutul prietenesc mi-au dat sentimentul că suntem pe drumul cel bun” a mai spus Daea.

”Înseamnă mult pentru noi faptul că a venit și a stat de vorbă cu noi. Asta înseamnă că le pasă de noi, producătorii. Fiecare i-a transmis problemele lui. Eu, de exemplu, i-am spus ce probleme am avut cu programul Tomata”, a spus Mircea Tatu.

Ministrul Agriculturii a fost în această vară și în comuna Vâlcelele. Acolo, oficialul a mers în lanurile de porumb, distruse de secetă, după lăsarea întunericului. Mai multe aici.