Actualitate POLITICĂ

(UPDATE) SE SCHIMBĂ COMPLET COMPONENȚA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZĂU! Alianța USR Plus intră în CLM. Iată lista aleșilor

UPDATE: Scorul obținut de PSD la Consiliul Local Municipal este de peste 60 %, astfel că social democrații își adjudecă majoritatea mandatelor din miniparlamentul local. Practic, PSD va avea la Buzău 16 consilieri locali municipali, PNL 3, PMP 2, USR tot 2 reprezentanți.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Consiliul Local al municipiului Buzău capătă culoarea dominantă roșu. La alegerile din 27 septembrie, social democrații au obținut un scor istoric astfel că, după numărătorile paralele, 15 din cele 23 de mandate revin PSD. Este o creștere de la 11 la 15 mandate, ceea ce va permite PSD și primarului COnstantin Toma să își treacă, fără emoții, orice proiect, în următorul mandat.

Iată lista viitorilor consilieri locali trimiși în Consiliul Local Municipal Buzău de PSD!

1. Ionuț Apostu – profesor

2. Oana Georghiu – farmacist

3. Oana Matache – psiholog

4. Mădălina Munteanu – doctor stomatolog

5. Laurențiu Țepeluș – profesor

6. Teodor Cojocaru – inginer

7. Cristinel Dobre – bucătar

8. Valentin Dragu – inginer

9. Aurel Gubandru – economist

10. Florin Artene – instructor tineret

11. Nicolae Șerban – declarant vamal

12. George Vlad – profesor

13. Vasile Murguleț – ofițer MApN

14. Ștefan Țăndărescu  – ofițer aviație

15. Bogdan Hudițoiu  – politolog

Social democrații, un plus de 4 mandate

Victoria social democraților a fost obținută detașat față de ceilalți jucători politici care și-au trimis candidați în cursa pentru CLM Buzău. Astfel, prima numărătoare arată că PSD a obținut 23.076 de voturi din totalul celor exprimate. Asta înseamnă 61,46%, procent ce a adus partidului 15 mandate de consilier local, adică cu 4 mai multe ca la ultimele alegeri din 2016.

PNL pierde un mandat de consilier local

La o distanță considerabilă s-a clasat Partidul Național Liberal care a primit de la alegătorii prezenți la urne 5.201 de voturi, adică aproape de cinci ori mai puține decât PSD. Procentul  final al liberalilor pentru Consiliul Local a fost de 13,85%. Cu acest scor, liberalii pot trimite în miniparlamentul buzoian patru reprezentanți, adică după alegerile din 27 septembrie, au pierdut un mandat de consilier local. În cazul unei retrageri probabile a dr. Adrian Zoican, care poate merge la Consiliul Județean, în Consiliul Local Municipal Buzău vor intra Vasile Olariu, Andrei Neder, Florin Sângiu și Leana Stroe.

Alianța USR Plus intră în CLM

Pe locul trei în opțiunile buzoienilor când vine vorba despre componența CLM Buzău este Alianța USR Plus care a obținut aproape jumătate din voturile adjudecate de liberali, respectiv 2.672, adică un procent de 7,12%. Pentru prima dată, Alianța USR Plus va avea doi reprezentanți în Consiliul Local al municipiului Buzău. Primii pe lista USR Plus sunt Irinel Cârstea și Marius Suditu.

PMP își păstrează mandatele

Un scor care le asigură două persoane în miniparlamentul local a obținut Partidul Mișcarea Populară după ce au avut 2.433 de voturi, adică un procent de 6,48%. Mandatele vor reveni, conform listei de candidaturi, lui Silviu Roșioru și lui Constantin Florescu.

Astfel, până acum, Consiliul Local al municipiului Buzău arată astfel:

15 mandate – PSD (față de 11 în trecut)

4 mandate – PNL (față de 5 în trecut)

2 mandate – Alianța USR Plus

2 mandate – PMP (la fel ca în vechiul consiliul local)

Până la alegerile din 27 septembrie 2020 componența Consiliului Local a fost următoarea:

11 mandate –PSD

5 mandate – PNL

2 mandate  – ALDE         

2 mandate  – PSRO

2 mandate – PMP

1 mandat – candidat independent