POLITICĂ

ŞEDINŢĂ MARE LA LIBERALI! Cine a rămas în cursa pentru şefia P.N.L.

Organizaţia judeţeană a P.N.L. Buzău, rămasă fără preşedinte după demisia deputatului Cristi Romanescu, a fost vineri scena unor discuţii ample între trimişii de la Centru şi o parte dintre fruntaşii liberali locali.

Concret, liderul zonal P.N.L., Victor Paul Dobre, şi secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, au purtat nişte discuţii exploratorii cu primari, preşedinţi de organizaţii cu rezultate mai bune la locale, dar sau întâlnit şi cu persoanele implicate care au avut ceva să le spună critic despre fosta conducere a filialei judeţene.

De altfel, unii dintre aceştia din urmă, spun surse prezente la discuţii, au avut poziţii extrem de vehemente la adresa fostului preşedinte Cristi Romanescu, a prim-vicepreşedintelui Ionuţ Iuga, dar şi a altora pe care i-au acuzat că au înmormântat politic paridul la Buzău.

Totodată, cei veniţi au cerut liderului zonal şi secretarului general ca mai multe persoane din fosta conducere să nu se mai găsească sub nici o formă în viitoarea garnitură care va prelua frâiele partidului.

Şedinţa a durat circa două ore, iar trimişii de la Bucureşti au spus că vor trage nişte concluzii şi le vor prezenta conducerii centrale şi lui Ludovic Orban, urmând ca o decizie privind interimatul de la şefia P.N.L. Buzău să fie luată luni sau marţi în cadrul viitoarei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al P.N.L.

Totuşi, mai multe surse prezente la întâlnire apreciază că şanse pentru ca viitor preşedinte la P.N.L. Buzău cu statut de interimar să fie Mircea Posea de la Nehoiu, susţinut de o mare parte a organizaţiei judeţene care susţine că vrea să o rupă cu trecutul şi să refacă partidul. Erland Cocei sprijinit de mai multe grupuri P.N.L.-iste din interiorul şi exteriorul filialei buziene pentru că este o fire împăciuitoare, are conexiuni bune la Bucureşti, a finanaţat şi a continuat să finanţeze partiul. De asemenea, par să mai fi rămas în cărţi prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, susţinut şi el de mai multe cercuri politice din judeţ, din zona de Sud-Est şi chiar din Capitală, dar şi însuşi Victor Paul Dobre care ar putea prelua interimatul şi ar candida la Buzău primul pe listă pentru  parlamentare din partea P.N.L.

Ceilalţi despre care sansanews.ro a scris AICI par să fi ieşit din cursă, transmit sursele noastre. Surprizele nu sunt exluse.