Actualitate

Slujbe speciale la o biserică din Buzău. Acolo va ajunge un fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul

Eveniment important pentru credincioșii din Buzău. Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” își va prăznui duminică, 7 ianuarie 2024, hramul prilej cu care va primi în dar un fragment din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul.  Racla va fi adusă la Buzău de către de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

În acest context, în următoarele două zile , la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” vor avea loc slujbe speciale. Iată programul liturgic anunțat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

  • Sâmbătă, 6 ianuarie, la ora 16:00, se va săvârși Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, iar la ora 16:45, va fi întâmpinată racla cu cinstitele moaște, ce va fi adusă de Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Începând cu ora 17:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, vor săvârși Vecernia cu Litie. În încheiere, cei doi ierarhi vor rosti câte un cuvânt de binecuvântare, acesta fiind momentul solemn în care Episcopul ortodox român al Europei de Nord va oferi, spre bucuria duhovnicească a tuturor credincioșilor, moaștele Sfântului Ioan Botezătorul;
  • Duminică, 7 ianuarie, în ziua hramului, de la ora 07:30, Utrenia și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În seara aceleiași zile, de la ora 19:00, va fi săvârșită o slujbă de Priveghere (Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Vecernia cu Litie, Utrenia și Sfânta Liturghie), de către Protos. Veniamin Anghel, starețul Mănăstirii Ciolanu din comuna Tisău, județul Buzău, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” se află în cartierul Poștă, strada Murgului, nr. 31.