Actualitate

(Video) O familie cu cinci copii are nevoie de ajutor. Casa le-a ars în noaptea de Revelion

”Trecerea în noul an pentru familia mea a fost una plină de o grea încercare”. Este strigătul de ajutor al unui învățător din Râmnicu Sărat, tată a cinci copii. În noaptea de Revelion, casa lor a fost cuprinsă de flăcări și în doar câteva ore totul s-a făcut scrum, fără ca pompierii să poată salva ceva.

Totul s-ar fi întâmplat chiar la miezul nopții și doar o minune a făcut ca toate cele 8 persoane care locuiau în casă să scape cu viață.

”Noi suntem o familie cu cinci copii și împreună cu noi locuiește și tatăl meu, în vârstă de 83 de ani. În noaptea de Revelion noi ne-am culcat pe la 11.00, iar cel care a observat focul a fost tatăl meu. Era în jur de 1.00 când a ieșit afară și a văzut flăcările, la o bucătărie exterioară, acolo unde aveam și un aragaz cu o butelie. Am încercat să sting focul, să scot butelia pentru că îmi era teamă să nu explodeze, dar nu am reușit. Flăcările erau deja foarte mari”, a povestit Gabriel Mogoș.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Au reușit și au scos din casă toți copilașii și au sperat ca măcar pompierii să mai poată salva din locuința lor.

”Focul a ars cu intensitate mai bine de 2 ore. Domnii pompieri au făcut tot ce a fost posibil pentru a limita pagubele însă apa a distrus ceea ce rămăsese neatins de foc. Asta a făcut ca locuința să fie în întregime de nefolosit”, spune tatăl celor cinci copilași.

Deși a rămas fără un acoperiș deasupra capului, Gabriel este optimist, mulțumește lui Dumnezeu că și-a putut salva familia și speră că într-o zi își va putea construi o nouă locuință. Tragedia prin care trece nu a rămas indiferentă comunității din care face parte, iar primii care au sărit în ajutorul lor au fost părinții zecilor de copii pe care  Gabriel și soția lui îi au la clasă, cei doi fiind învățători la Școala nr. 1 din Râmnicu Sărat.

”Am primit o casuță în Râmnicu Sărat în care să locuim cu chirie. Deși era goală, alți oameni dragi ne-au ajutat cu alte lucruri de care am avea nevoie să putem locui. Noi intenționam să ridicăm o nouă locuință. Însă economiile noastre sunt prea puține pentru acest deziderat. Noi le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat până acum. Pentru cei care doresc să doneze direct în cont, va rog să treceți și numele dvs, pentru a vă pomeni în rugăciunile noastre”, a spus Gabriel.

Nevoile familiei sunt mari, iar cei care vor să ajute pot dona în următoarele conturi.

  • IBAN CONT in lei

RO53BTRLRONCRT0532842401

  • IBAN CONT in euro

RO03BTRLEURCRT0532842401

Titular Mogos Gabriel