Actualitate

(UPDATE) Șoferul care a ucis 5 buzoieni în accidentul din iunie, de la Sinești, trimis după gratii

Arhivă/ Foto cu caracter ilustrativ

UPDATE: Bărbatul de 50 de ani, din Bărbulești, Ialomița, care în iunie a ucis 5 buzoieni într-un accident rutier pe DN2, la Sinești, va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Aseară a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore iar astăzi Judecătoria Urziceni a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ȘTIREA INIȚIALĂ: La mai bine de 2 luni după ce o manevră imprudentă în trafic a ucis 5 oameni, iar pe alți 4 i-a băgat în spital, ialomițeanul responsabil de tragedia de la Sinești, de la sfârșitul lunii iunie, a fost reținut. Bărbatul, de loc din comuna Bărbulești, în vârstă de 50 de ani, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a produs pe DN2 E85 la Sinești, în zona pe care se circulă în sistem 2+1 alternativ. Aceasta este considerată mai sigură decât sistemul clasic de marcaj rutier de pe DN2. Cu o condiție însă: ca șoferii să respecte regulile de circulație. Nu așa a făcut și ialomițeanul, care a venit cu viteză și a trecut de pe cele două benzi de pe sensul Buzău-București peste linia hașurată, ajungând pe contrasens. Mașina sa a ieșit exact în fața unui autoturism care circula regulamentar, în care se aflau 5 oameni, toți din Buzău, lovind-o în plin, fără ca șoferul buzoian să mai poată face vreo manevră pentru a evita impactul. După ce a spulberat mașina buzoienilor, autoturismul ialomițeanului a lovit și un Logan care circula în spatele primului autoturism. Impactul frontal cu mașina buzoienilor a fost devastator. 4 oameni au murit pe loc, iar cel de-al cincilea după câteva ore, pe un pat de spital. Alte 4 persoane au fost rănite, inclusiv șoferul care a ajuns pe contrasens având nevoie de îngrijiri medicale. Detalii AICI și AICI.

Acum, la mai bine de 2 luni de la tragedie, el și-a petrecut noaptea în arestul IPJ Ialomița.