Actualitate SĂNĂTATE

Stimulente financiare pentru angajații Spitalului Județean. Cine va beneficia de bani în plus

Consiliul Județean Buzău extinde categoriile de beneficiari din Spitalul Județean care pot primi stimulente financiare. Dacă până acum doar medicii nou angajați primeau bani în plus, de anul viitor și alte categorii de angajați ai celui mai mare spital din județul Buzău ar putea primi stimulente financiare.

Potrivit unui proiect ce va fi supus votului consilierilor județeni săptămâna aceasta, pe lângă medici și asistenții, dar și personalul auxiliar ar urma să fie incluși pe listele beneficiarilor. Astfel, asistenții medicali ar putea primi bani în plus, în anumite condiții, dar și personalul de specialitate din compartimente precum contabilitate, financiar, investiții, achiziții publice, resurse umane sau informatică. În proiectul ce va fi supus votului consilierilor județeni se arată că medicii nou angajați în secțiile deficitare ale Spitalului Județean vor primi timp de 6 luni, două salarii minim brute pe lună.

Inițial, stimulentele financiare la Spitalul Județean Buzău au fost acordate doar medicilor nou angajați. Apoi, pe lista beneficiarilor au fost incluși și medicii colaboratori, care fac doar gărzi la unitatea spitalicească.