Actualitate

Sute de buzoieni nu au făcut față facturilor din timpul iernii. Acum sunt executați silit

A fost o iarnă cu temperaturi blânde dar cu facturi greu de suportat. Cheltuielile pentru întreținerea unei locuinței au crescut enorm față de anul trecut odată ce prețurile la energie electrică și gazele naturale au explodat. La fel de mari au fost în această iarnă și facturile pentru încălzirea locuințelor primite de abonații sistemul centralizat de încălzire, după ce Consiliul Local a decis majorarea cu 150 de lei prețul gigacaloriei livrate buzoienilor. Mai exact, pentru fiecare gigacalorie consumată în această iarnă fiecare dintre cei 4.190 de consumatori cât mai are RAM Termo Verde a plătit circa 450 de lei ceea ce a făcut ca pentru o lună de încălzire factura să ajungă chiar și la 800-900 de lei sau chiar mai mult.

În aceste condiții, sute de abonați RAM Termo Verde nu au reușit să achite la timp facturile, iar pentru a-și recupera banii societatea a decis să-i execute silit.

”Avem 139 dosare trimise la executorul judecătoresc în vederea executării silite. Mai avem încă  153 de dosare iar acestor abonați li s-a făcut notificarea că urmează să fie executați silit, urmând ca dacă nu se rezolvă încasarea,  dosarele să fie trimise executorul judecătoresc. În cazul a 10 apartamente am ajuns la o înțelegere și li s-a aprobat o eșalonare de plată”, a spus Geani Matei, directorul RAM Termo Verde, în direct la Focus News.

În total, Ram Termo Verde are de recuperat peste 250.000 de lei de la consumatorii care nu și-au achitat facturile la încălzire în această iarnă.

”De la cele 302 dosare avem de recuperat 256.000 de lei. Dar mai urmează și alte dosare.  Circa 300-400 de dosare. Sunt în general abonați care nu și-au plătit nici facturile din acest sezon și mai au datorii vechi , de un an de zile. Legea spune ca la 45 de zile după emiterea facturii se poate trece la executare silită”, a spus Geani Matei.

Totuși, directorul RAM Termo Verde apreciază că nivelul încasărilor din acest sezon este unul mulțumitor însă a anunțat, în același timp, că societatea va trece la măsuri extreme pentru a-i determina pe oameni să-și plătească facturile. Mai exact, în blocurile unde nivelul încasărilor este sub 50% se va lua măsura sistării furnizării apei calde. Mai multe detalii aici.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • niste mizerii …. in Buzau se plateste cea mai scumpa apa potabila din Romania …. in marele oras-magnet toate sunt scumpe, se investesc sume enorme in fantasme gen banca de gene (desi la Suceava e cea nationala), Iazul morilor doua balti la 1 milion de euro, 2 milioane de bulbi de lalele plantate acum 3 ani neingrijite si pierdute, avion infipt in rond, locomotiva infipta in rond daca un copil vrea sa faca o poza isi risca viata …. si alte aberatii, nu se mai opresc …. ba toma dar investitii straine fabrici, etc…. pe cand??? aaaaa de acolo nu ies paraindaraturi ….. penibilule…..