Actualitate SĂNĂTATE

S-a amânat! Ce se întâmplă cu pastilele de iodură de potasiu care au ajuns la Buzău

Cele peste 600.000 de pastile de iodură de potasiu care au ajuns în județul Buzău rămân, pentru moment, în grija Direcției de Sănătate Publică. Ministerul Sănătății nu a stabilit încă modalitatea de distribuire a medicamentelor către populație. Inițial, această sarcină ar fi trebuit să le revină medicilor de familie, dar aceștia au transmis că refuză, după cum a relatat Șansa News aici.

Ministerul Sănătății și Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate urmează să stabilească procedura de distribuire. Până atunci, va fi o amplă campanie de informare a populației, mai ales că acest medicament nu trebuie administrat preventiv.

„Nu putem să facem distribuția acestor comprimate fără să existe o campanie de informare a publicului privind modul de administrare și utilizare, doar într-o situație în care Doamne ferește apare un incident care să presupună acest lucru. Această campanie are o componentă vizuală și va exista alături de aceasta un flyer informativ care va însoți distribuția acestor pastile către cetățeni”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Campania de informare ar urma să înceapă săptămâna aceasta, iar distribuirea pastilelor ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a lunii aprilie.