Actualitate POLITICĂ

Tensiune maximă la ”Casa Albă”. Ce face acum prefectul Buzăului

Criza politică majoră are efecte evidente și în teritoriu. De câteva ore, inclusiv la ”Casa Albă”, se manifestă o stare de tensiune după ce, luni seară, unul dintre cei mai importanți lideri liberali, Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, membru al echipei Florin Cîțu, premierul României, a declarat la un post central de televiziune că premierul va demite marți toți secretarii de stat și prefecții USR PLUS. Declarația lui Roman vine în contextul în care liderul progresist Dan Barna a anunțat că miniștri USR PLUS demisionează din Guvern.

În acest context, prefectul Buzăului, Silviu Iordache, a declarat pentru șansanews.ro că el rămâne pe poziție, continuând să-și desfășoare activitatea normal, respectându-și programul deja stabilit.  

Astăzi îmi continui agenda așa cum era programată. Avem vizite în școlile din județ.

Fac tot posibilul ca proiectele pe care le-am început și pe care le derulez să le predau sau să-i înștiințez pe colegii mei astfel însă le poată duce mai departe în aceeași logică”,  a spus Silviu Iordache, prefectul Buzăului

Iordache a mai spus că respectă decizia politică luată la Centru, conform căreia secretarii și subscretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS rămân pe funcții.

”Ca toți prefecții USR PLUS din țară vom continua să muncim până în momentul în care vom fi demiși, dacă va fi cazul. Forurile de conducere ale partidului au hotărât ca miniștri să-și dea demisia, însă ceilalți colegi să rămână în pozițiile actuale, până când vom hotărî ieșirea de la guvernare”, a declarat pentru șansanews.ro Silviu Iordache, prefectul Buzăului.

Silviu Iordache a fost numit prefect al Buzăului în data de 31 martie, printr-o Hotărâre de Guvern, semnată de premierul Florin Cîțu. Silviu Iordache a venit la Casa Alba din mediul de afaceri buzoian, la propunerea PLUS Buzău, formațiune căreia i-a revenit funcția de prefect , conform protocolului coaliției de guvernare de la acel moment.