Actualitate

Ultimă oră! Au venit rezultatele de la probele prelevate de la vulpea suspectă de rabie

A fost alertă la nivelul Direcției Sanitar Veterinară după ce, vineri, 9 septembrie, o vulpe, cu semne care ar fi putut indica rabie, a fost observată în curtea Colegiului Pedagogic. Deși animalul a fost prins și ulterior eutanasiat, (detalii puteți citi aici), medicii au așteptat îngrijorați rezultatele probelor prelevate pentru a vedea dacă vulpea care s-a deplasat nestingherită prin curtea unei școli dar și printre blocurile din apropiere era sau nu turbată.

Potrivit reprezentanților DSV Buzău, rezultatele au fost gata astăzi și, din fericire, animalul era bolnav însă nu avea rabie. Cu alte cuvinte, nu există niciun pericol pentru populație sau câinii și pisicile care au intrat în contact cu animalul sălbatic.

Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV Buzău

Totuși, medicii veterinari spun că vor continua să supraveghere zona pădurii Crâng tocmai pentru că au observat că este un număr tot mai mare de vulpi care au ajuns foarte aproape de gospodării.

Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV

Sansanews.ro vă relata despre situația din comuna Săgeata, unde un sat este terorizat de vulpile care și-au făcut culcuș în casele părăsite. Detalii aici.