Actualitate

Un incendiu violent a lăsat o buzoiancă pe drumuri. Întreaga gospodărie a ars ca o torță. Cum a reușit femeia să treacă peste această nenorocire și să o ia de la capăt (VIDEO)

Exemplu de solidaritate, la Buzău. O femeie de 64 de ani, din Bisoca, rămasă pe drumuri după ce un incendiu devastator i-a făcut scrum locuința, în primăvară, a reușit să o ia de la capăt, într-o nouă casă, ajutată de cei din jur. Cunoscuți, oameni de rând impresionați de povestea femeii, localnici dar și reprezentanții unor instituții s-au mobilizat după ce au aflat de necazul prin care trece buzoianca. Au pus mână de la mână și au renovat o casă veche, transformând-o într-un loc primitor, în care buzoianca să se poată simți din nou acasă.

Femeia în vârstă de 64 de ani a rămas pe drumuri după ce, în primăvară, gospodăria din Bisoca i-a ars din temelii. Detalii, AICI.

După incendiu, femeia s-a mutat la rude, în Beceni, dar nu mai avea un loc pe care să-l numească „acasă”. Mamă a 6 copii, văduvă, dar și cu 2 nepoți în grijă, unul clasa a VI-a, celălalt clasa a VIII-a, și-a pierdut într-o noapte agoniseala de o viață. Speranța femeii a venit din partea mezinei, Georgiana. La scurt timp după incendiu, tânăra a postat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant, prin care o asigura pe mama sa că vor începe un nou capitol.

“Nu veni acasă, Georgiana, că nu mai avem o acasă”. Asta am auzit după 3 luni departe de familie. Dar, mamă, acasă este unde este familia și m-am pregătit de un drum lung. Mulțumesc că mama și nepoții mei sunt bine. Aveam 11 ani când am stins celălalt incendiu, dar acesta nu a mai fost un accident. A început cu fânăria care nu avea nicio sursă de electricitate, iar Sfântul Duh se coboară doar în Vinerea Mare pentru necunoscători sau pentru persoanele intervievate care nu locuiau acolo, ce martori ați fost voi, mă? ( Ce drepturi aveți dacă nu sunteți membrii familiei)A continuat cu anexele: moară, adăposturi cu lemne, porumbar, o bucătărie exterioară, o casă din temelii proaspăt renovată și o femeie de 65 de ani pentru care viața se rescrie de la zero. Da, au murit animale nevinovate. Da, au ieșit cu hainele de pe ei. Da, nu mai au nimic si nu există o cauză pertinentă. …Adio, copilărie, amintiri, eforturile tatălui meu, Dumnezeu să-l ierte și ale mamei mele. O pagină nouă se va rescrie. ….Mulțumim membrilor familiei și autorităților locale care au început procedurile necesare, pompierilor, cadrelor medicale care au fost lângă mama și tuturor celor care au dat o mână de ajutor”, scria pe Facebook fiica femeii din Bisoca la scurt timp după incendiul devastator.

Acest lucru s-a materializat în vară, când tânăra a cumpărat o casă veche în Beceni. Casa nu putea fi locuită, iar banii erau puțini. Un ajutor nesperat a venit rapid de la oamenii cu suflet mare. Sensibilizați de povestea acestei familii, vecinii, cunoscuții dar și polițiștii din Buzău au ajutat la ridicarea noului cămin.

„Pentru că pentru noi, polițiștii, acasă înseamnă în siguranță, am demarat activitățile primordiale, și anume montarea de uși și ferestre. Camera de Comerț a sărit în ajutorul nostru și al bătrânei, așa că a trimis mai multe materiale de construcții necesare amenajării de bază a încăperilor. Ulterior, alți oameni cu suflet s-au alăturat proiectului și, mână de la mână, au reușit să contribuie la mutarea în toamnă a bătrânei în noua locație devenită acasă”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

De Ziua Solidarității, polițiștii au vizitat-o pe buzoiancă în noua casă. S-au bucurat să o găsească liniștită, fericită că sărbătorile de iarnă o vor găsi din nou în căminul ei.