Actualitate

Un șofer băut a încercat să mituiască polițistul care l-a tras pe dreapta. Ce sumă a refuzat omul legii și ce s-a întâmplat cu buzoianul care a insistat cu șpaga

A fost prins băut la volan și a crezut că-l poate îmbuna pe polițistul care l-a tras pe dreapta.  Vorbim despre isprava unui buzoian de 60 de ani, care a ajuns să fie cercetat de procurorii anticorupție după ce a încercat să mituiască un om al legii.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, la data de 20 iunie , un agent de poliție de la Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului a sunat la linia telefonică Call-Center anticorupție 0800.806.806, sesizând faptul că un conducător auto ce a fost depistat conducând sub influența alcoolului a încercat să-i ofere, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a nu întocmi documentele legale de sancționare.

Polițiști anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în cauză, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Buzău, în timp ce încerca să-i ofere 400 de lei mită agentului de poliție.

În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu dispună suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și să nu îl sancționeze cu amendă în cuantum de 1.450 de lei, pentru faptul că a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0.07 alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, dispunându-se continuarea cercetărilor cu respectivul conducător auto în stare de libertate.

În cauză, lucrătorii de poliție judiciară ai S.J.A. Buzău au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Buzău.