Actualitate

(Video) Chinul din prima zi a simulărilor Evaluării Naționale! Elevii s-au plâns de timpul lung de scanare

Au început emoțiile pentru elevii care anul acesta vor termina clasa a VIII-a. Luni a fost prima zi a simulărilor Evaluărrii Naționale, iar prima probă a fost cea la limba și literatura română.

La Buzău, 3.762 de elevi au fost așteptați în sălile de examen, acolo unde, în premieră, a fost instalat și câte un scanar cu ajutorul căruia lucrările elevilor au fost introduse într-o platformă, urmând să fie corectate pe calculator.

Examenul a început la ora 9.00, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. La ieșirea din sala de examen, cei mai mulți s-au declarat mulțumiți de subiecte, însă „plictisiți”  de evaluarea digitalizată. Mai exact, elevii spun că durează prea mult și că trebuie să aștepte, iar unii profesori ar fi depășiți de tehnologie.

Daniela Palcău, inspector școlar general în cadrul IȘJ Buzău, a declarat că nu au fost incidente în timpul simulării la limba și literatura română și că are încredere în noul sistemul de scanare al lucrărilor mai ales că el a fost deja testat la Bacalaureatul din toamna anului 2023 și atunci totul a decurs normal.

După ce toate lucrările sunt încărcate pe platformă, acestea sunt repartizate automat și aleatoriu, către doi evaluatori din alt județ decât cel din care provin candidații. Detalii aici.

Mâine va avea loc cea de-a doua probă a simulării evaluării naționale, cea la matematică. Rezultatele vor fi anunțate pe 23 februarie.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Sa vedem ce rezultate aduce platforma, au scanat un rezultat iar la final vine cu totul altceva.Bineinteles, profesorii sunt depasiti, ca de inainte implementam si apoi vedem daca se descurca.Acelasi lucru s-a intamplat si la concursul Comper matematica, copilul a efectuat screenshot la rezultat (profesorul, probabil nu a citit procedura) avand punctajul 95 de puncte, la listarea automata a diplomei rezultatul fiind locul III si nici decum locul I conform grilei 95-100 puncte-locul I.Deci, undeva nu este in regula.Cine raspunde pentru asemenea situatii? Exemplul dat este un caz minor, nu se compara cu o evaluare nationala.Oare au timp sa puna la punct problemele?La programe ma indoiesc sa fie problema principala, tot factorul uman, necalificat, necompetentsi nepragatit.Pentru exemplul relatat, nu au stiut la scoala sa-mi raspunda dar sa rezolve problema, este totusi rezultatul unui copil, cum il motivam si mai ales ce argumente sa-i aduci sa-l motivezi.