Actualitate

(VIDEO) De ce au început să evite buzoienii Piața Centrală. Senatorul Vlad Pufu: ”Sunt foarte multe probleme și se impune o modernizare”

Piețele agroalimentare pierd tot mai mult teren, de la o zi la alta, în favoarea supermarketurilor. O tendință a ultimilor ani, care se păstrează, spre nenorocul producătorilor care nu reușesc să-și vândă marfa decât la tarabă în piață.
Deși prețurile din piață sunt, în general, competitive, mulți oameni preferă să se aprovizioneze cu legume și fructe proaspete de la supermarket. Iar motivele sunt diverse: de la promoțiile pe care le au unele magazine, până la faptul că în supermarketuri marfa este certificată, lucru greu de controlat în piață.
Invitat în studioul Focus TV la emisiunea Sens Direct, senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu a mărturisit că experiența pe care a avut-o, recent, ca simplu cetățean care merge la piață, nu a fost deloc plăcută. Pe lângă arhicunoscuta problemă a locurilor de parcare din jurul Pieței Centrale, senatorul buzoian a descoperit și alte probleme . Parlamentarul spune că se impune de urgență modernizarea pieței.

Pe de altă parte, senatorul liberal crede că e nevoie de un control care să confirme calitatea și siguranța mărfurilor din piețele agroalimentare. Asta pentru că nu există o certificare a calității legumelor și fructelor, așa cum există în retail, ceea ce le creează deservicii comercianților din piețe și, implicit, producătorilor autohtoni:

De la începutul acestui an, societatea care se ocupă de piețele din municipiu, SC Piețe, Târguri și Oboare, are o nouă conducere. Elena Ivan, fost inginer, cea care ocupase funcția de director timp de 6 luni, ca interimar, a primit un mandat pe 4 ani. La acel moment, directorul SC Piețe, Târguri și Oboare anunța că are un plan de management ce vizează, printre altele, modernizarea piețelor din municipiu. Detalii, AICI.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Aiurea!
    Personal prefer marfa din supermrket deoarece imi aleg ce-mi place din raft. La piata iti baga in punga tot felul de mizerii, plus cxa te mai insela asi la cantar.