Actualitate Agricultura acum

(Video) Donație către Banca de Resurse Genetice, votată de Consiliul Local. Și ministrul Agriculturii a făcut o promisiune Buzăului

Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău a intrat în al treilea an de funcționare. Înființată, printr-o hotărâre a Guvernului din 12 septembrie 2019, Banca de Resurse Genetice Vegetale a adunat în această perioadă câteva realizări, însă drumul până la perfecțiune este lung. Pe scurt, nevoile sunt mari. De exemplu, ar fi nevoie de mai mulți cercetători, de un buget mai mare și chiar de suprafețe mai mari de pământ pentru cultivarea plantelor supuse cercetării. Vestea bună este că parte din aceste nevoi sunt deja acoperite, iar pentru altele există promisiuni chiar de la ministrul Agriculturii că vor putea fi acoperite.

O primă veste bună a venit astăzi de la consilierii locali care au aprobat, în unanimitate, donarea unui teren către Banca de Resurse Genetice Vegetale. Este vorba despre o suprafață de 10 hectare cu o valoare de 5 milioane de lei.

Cât despre nevoia de bani și chiar mărirea organigramei , veștile au venit chiar de la Petre Daea care duminică a vizitat Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău.

Ministrul Agriculturii a vizitat laboratoarele și serele de la Buzău și a spus că va susține în continuare acest proiect.

Costel Vânătoru a reușit să-și consolideze deja o echipă de cercetători tineri care să contribuie la îmbogățirea patrimoniului genetic al țării. Deocamdată sunt 18 angajați, dintre care 8 cercetători. Este vorba despre 5 tineri, toți acreditați ca cercetători științifici dar și persoane cu experiență, inclusiv din ministrul Agriculturii.