Actualitate

(Video) Maia Morgenstern deschide Festivalul ”Buzău Iubește Teatrul”. Mesajul actriței înainte de a urca pe scenă

Ediția majorat a Festivalului ”Buzău Iubește Teatrul”, deschisă cu un spectacol care o are în prim plan pe una dintre cele mai iubite actrițe din România. Maia Morgenstern va urca pe scena Teatrului ”George Ciprian” astăzi, începând cu ora 19.30, în spectacolul “Nu sunt eu”, cu direcţia de scenă semnată de Victor Ioan Frunză, producție a Teatrului Dramaturgilor Români din Bucureşti. Timp de o oră și jumătate, Maia Morgenstern va împărtăși cu tandrețe nostalgie şi umor poveşti din copilărie şi carieră.
Cu câteva zile înainte de ajunge la Buzău, îndrăgita actriță a publicat un mesaj video pentru publicul buzoian pe care urmează să-l întâlnească în această seară.

”Eu iubesc teatrul. Eu iubesc Buzăul. Festivalul ”Buzău Iubește Teatrul”. ”Nu sunt eu”. Ba ..chiar da. Sunt eu și vin la Buzău. Mi-e drag, răspund cu drag invitației. E important pentru mine”, a spus Maia Morgenstern. Iată video complet:

Costul unui bilet la spectacolul ”Nu sunt eu” este de 70 de lei, iar organizatorii au anunțat că deja au fost vândute toate biletele.

”Imaginea părinților, „amintirea lor veșnic binecuvântată” și lecțiile prețioase despre demnitate și onoare conturează un tablou emoționant în destinul creator al unei artiste de excepție. Timp de o oră și jumătate, însoțiți de muzica live, spectatorii vor fi purtați într-un carusel al amintirilor, confidenți de încredere pentru secrete nemărturisite până acum, părtași ai bucuriilor mici și mari, martori ai unor situații nedrepte prin care „o elevă ce nu voia altceva decât să fie cum sunt ceilalți copii” a fost nevoită să treacă”, este o scurtă descriere a spectacolului postată pe site-ul Teatrul Dramaturgilor Români.

Festivalul se va desfășura în perioada 20 – 27 mai

„Secțiunea oficială a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU este dedicată producțiilor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie și cuprinde șase spectacole, selecția fiind făcută de către teatrologul Carmen Stanciu. Pe lângă acestea, sunt și două spectacole invitate, cel din deschidere (NU SUNT EU, cu Maia Morgenstern) și spectacolul de Gală (TOC TOC de Laurent Baffie al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova). De asemenea, din program fac parte spectacole de stradă, spectacole pentru copii și un workshop de fotografie dedicat elevilor. Sperăm ca buzoienii să vină în număr mare la teatru pentru că scopul acestui Festival este și acela de a cizela gustul spectatorilor, de a le prezenta câteva dintre cele mai bune producții din țară.” – a declarat Gina Chivulescu, managerul Teatrului „George Ciprian”.

Sala Mare a Teatrului “George Ciprian” din Buzău va găzdui în fiecare seară a festivalului, numeroase alte producţii incluse în Secţiunea oficială a festivalului: “Mioriţa” (regia: Cristian Ban – Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, Galaţi), “Eroine” de Publius Ovidius Naso (regia: Andrei Măjeri – Teatrul ‘Mihai Eminescu’, Botoşani), “Cancún” de Jordi Galceran (regia: Felix Alexa – Teatrul ‘Nottara’, Bucureşti), ‘Picasso vs. Einstein’ de Steve Martin (regia: Teodora Petre – Teatrul de Comedie, Bucureşti), ‘Portugalia’ de Zoltan Egressy (regia: Tavi Costin – Teatrul ‘Anton Pann’, Râmnicu Vâlcea), ‘Funny Money’ de Ray Cooney (regia: Ioan Coman – Teatrul ‘Toma Caragiu’, Ploieşti).


Biletele, cu preţuri cuprinse între 25 şi 70 de lei, în funcţie de spectacol şi de categoria selectată, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului “George Ciprian” şi online de pe https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php.