Actualitate

(VIDEO) Noi lucrări la Siriu pentru consolidarea versantului. Cum se va circula pe DN10

Sunt noi intervenții în zona barajului de la Siriu, acolo unde frecvent se înregistrează căderi de bolovani pe carosabil. Expertizele realizate recent au arătat că sunt câteva porțiuni cu risc iminent de prăbușire a unor bucăți întregi de stâncă. Pentru a preîntâmpina orice incident, Direcția Regională de Drumuri și Poduri a demarat lucrări de îndepărtare a bolovanilor care stau să cadă pe șosea. Se va interveni timp de cel mult o lună, pentru ca după această etapă să se treacă la montarea plaselor de protecție.

Pe perioada lucrărilor, semafoarele aflate pe DN 10, la Siriu, vor fi scoase din funcțiune. Circulația va fi dirijată de muncitori.

“Pe DN 10 , în localitatea Siriu, sector km. 79+650 – 80+980 dreapta, pentru diminuarea riscului căderii stâncilor de pe versanții adiacenți, 𝗮𝘂 î𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗿ă𝗻𝗴𝘂𝗶𝗿𝗲, premergătoare acțiunii de montare a plaselor pentru punerea în siguranță a drumului național. Astfel, până la finalizarea lucrărilor, în intervalul orar 08.00 – 18.00, vor fi scoase din funcțiune semafoarele amplasate la poziția kilometrică 79+540 – 81+010 , în imediata apropiere a copertinei din zona barajului, iar dirijarea circulației va fi făcută de piloți de trafic”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.