Social

Vrei să știi cum vede copilul tău viitorul? Dă-i o foaie și un pix, înscrie-l la acest concurs!

Prin ochiul unui copul lumea se proiectează în culori de curcubeu. Cu optimism, dar și cu sinceritate. Mizând pe asta, Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” a lansat o provocare, o inițiativă prin care copiii sunt chemați să proiecteze viitorul orașului Buzău, prin intermediul unor eseuri.

”Ce poate fi mai minunat decât să fii copil şi să vorbeşti cu drag şi respect despre localitatea ta natală, iar mai apoi să afli că şi copiii au idei, şi ei apreciază lucrurile frumoase sau că ne pot sesiza ceea ce trebuie corectat ori stopat?” se întreabă organizatorii.

Prin urmare, copiii și adolescenții cu vârste între 10 și 18 ani sunt invitați la un concurs de eseuri. Lucrările lor pot curpinde idei şi propuneri pentru cum este şi cum ar vrea să fie localitatea, să prezinte cele mai frumoase clădiri, cartiere. De asemenea, participanții pot să scrie despre cum li se pare spaţiul verde, despre circulaţia în oraş şi locurile de joacă şi agrement, dar şi despre modul cum se păstreză curăţenia.

”Toate acestea considerăm că ne pot fi aduse în atenţie şi prin această formă de creaţie literară, talentul generaţiilor de elevi de azi fiind garanţia unui viitor pe care ne putem bizui. Buzăul este un oraş în creştere şi schimbare, însă am spune că nu este al nostru, oraşul este mereu pentru viitor şi viitorul sunt copiii.” mai arată organizatorii.

Detalii despre condițiile participării la concurs și despre criteriile de jurizare AICI.

Termenul pentru transmiterea lucrărilor este 20 mai.