Actualitate

Curge cu amenzi, însă tot se găsesc indivizi care conduc nebunește. Ce au făcut polițiștii pentru a-i mai tempera pe vitezomani

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat marți în misiunea lor de a preveni și combate accidentele rutiere. Astfel, pe data de 07.09, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale. Au fost reținute 24 pe permise de conducere, dar nu doar șoferii au fost vizați. Au fost amendați și bicicliști, pietoni sau căruțași pentru diverse ilegalități comise pe șosea.Valoarea totală a amenzilor a fost de 49.000 de lei.

„În data de 7 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 24 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Totodată au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.” scrie în comunicatul de presă a celor de la IPJ Buzău.

Aparatele radar au înregistrat 45 de şoferi care au depăşit viteza legală de deplasare, iar 11 dintre aceștia au rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate a fost înregistrată în localitatea Potîrnichești, pe DN2E85. Șoferul, un bărbat din Galați de 37 de ani, a fost surprins în timp ce se deplasa cu 111km/h, în timp ce viteza maximă admisă în localitate este de 50km/h.

Ieri au fost întocmite și două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și înmânarea mașinii unui cetățean fără permis auto, dar și un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

„Tot ieri poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi pentru încredinţarea unui vehicul unei persoane fără permis de conducere şi un altul pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.” se menționează în același comunicat.

Tânărul de 24 de ani, care este din Siriu, a fost surprins de polițiști pe DN10, în localitatea de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a aflat că șoferul avea o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prevelare de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia.