Actualitate Social

Ce se întâmplă cu cele două fetițe violate de propriul unchi. Reacția părinților la măsurile dispuse de DGASPC

Sursa foto adevarul.ro

Cele două minore din Blăjani, agresate de propriul unchi, două copile care la vârste atât de fragede au trecut printr-un adevărat coșmar, vor avea nevoie de ajutor de specialitate pentru a putea depăși trauma suferită. Verișoarele, în vârstă de 9, respectiv 11 ani, au fost luate din familii și internate într-un centru al DGASPC Buzău. Specialiștii DGASPC le-au făcut o primă evaluare copilelor terorizate, au stat de vorbă cu părinții lor, cu autoritățile din comuna natală și au decis că cea mai bună soluție pentru cele două fetițe este ca acestea să fie luate departe de locul în care au trăit coșmarul vieții lor. Ele au fost duse într-un centru în care vor avea parte de consiliere psihologică.

“Reprezentanții DGASPC Buzău au realizat evaluarea inițială, au colaborat cu instituțiile implicate în demersurile legale și s-a dispus instituirea măsurii plasamentului în regim de urgență până la finalizarea cercetărilor și a continuării evaluării detaliate. În funcție de rezultatele acestora se vor decide eventualele măsuri sau servicii pentru cele două minore.Pe perioada instituirii măsurii plasamentului în regim de urgență, cele două minore vor benefica de servicii de consiliere psihologică, psihologul de la Centrul de primire în regim de urgență și evaluare va sprijini minorele pentru depășirea traumei în urma celor petrecute”, a declarat Cristina Niculescu, șef serviciu DGASPC Buzău.

Fetițele sunt cazate în Centrul de primire în regim de urgență și evaluare al DGASPC unde sunt ajutate de psihologi să depășească trauma suferită luni seară, să reușească să treacă mai departe cu bine. Pe de altă parte, specialiștii DGASPC continuă verificările pentru a stabili dacă vreun alt membru al familiilor celor două are nevoie de sprijin, respectiv frații fetițelor.

“La acest moment se continuă demersurile de evaluare detaliată. Au existat discuții preliminare din partea specialiștilor DGAPSC și ai reprezentanților celorlalte instituții implicate, cu părinții minorelor, în special cu mamele acestora, precum și cu asistentul social din comună. În funcție de rezultatele acestor demersuri se vor decide eventuale servicii și pentru ceilalți membri ai familiei. Având în vedere împrejurările în care s-au produs faptele, contextul în care se află cele 2 minore, mamele lor au fost de acord cu securizarea acestora în cadrul Centrului de primire în regim de urgență și evaluare pentru acordarea de servicii de specialitate.”

În timp ce copilele agresate de un monstru cu chip de om sunt cazate în centrul DGASPC, unde specialiștii fac eforturi pentru a le ajuta să uite cât de cât ceea ce li s-a întâmplat și să depășească momentul critic, agresorul lor se află după gratii. Bărbatul de 37 de ani, unchiul fetelor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația săvârșirii infracțiunii de viol.

Detalii despre acest caz dramatic AICI și AICI.