Actualitate

Nota 2, ștearsă definitiv. Despăgubiri pentru hasdeianul care s-a ales cu nota scăzută la purtare

Decizie definitivă în cazul fostului elev al celui mai titrat liceu din Buzău, Colegiul Hasdeu, care s-a ales cu nota 2 la purtare după un mesaj referitor la profesoara de desen. Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins recursul înaintat de reprezentanții școlii. Astfel, judecătorii au dispus ca nota 2 obținută în 2018 de Andrei Voicu să fie ștearsă din registre. De asemenea, unitatea de învățământ trebuie să-i plătească tânărului daune morale de 3.000 de euro. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Victoria fostului hasdeian este anunțată și de avocatul său, care spune că “această victorie nu este doar a lui Andrei, ci a tuturor elevilor care se confruntă cu nedreptăți în sistemul educațional.”

Reamintim, acest caz a pornit în 2018, în perioada în care Andrei Voicu era elev la Colegiul Hasdeu. Tânărul și-a ironizat profesoara de desen, postând un mesaj pe grupul intern al școlii, ceea ce i-a adus scăderea notei la purtare la 2. Andrei s-a considerat nedreptățit așa că s-a adresat instanței. După un proces care a durat 2 ani, tânărul și-a găsit dreaptatea în instanță în primăvara anului trecut, obținând ștergerea notei din registre, dar și primirea unor daune morale. Detalii, AICI.

Sentința a fost atacată însă de Colegiul Hasdeu. Soluția definitivă a venit ieri, 30 ianuarie 2024, când magistrații au respins recursul, menținând decizia de anul trecut.