Actualitate

Orașul Buzău a sărit de pragul de 7.5 cazuri de COVID la mia de locuitori. Ce ne așteaptă!

        

Niciodată de la debutul pandemiei de coronavirus, Buzăul nu s-a aflat în situația de acum. Zilnic, sunt circa 200 de cazuri noi de COVID, spitalele sunt pline de bolnavi iar rata de infectare crește alarmant de la o zi la alta.

Conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică, municipiul Buzău a sărit de pragul de 7. 5 cazuri de COVID la mia de locuitori,  prag care aduce o serie de noi restricții. Cel mai probabil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău se va întruni în cursul acestei zile și va decide măsurile ce trebuie luate pentru a preîntâmpina o și mai mare infectare a populației cu noul coronavirus.

În orașele care au trecut deja de de pragul de 7. 5 cazuri de COVID la mia de locuitori, autoritățile au stabilit restricții precum interzicerea  circulației în intervalul orar 20.00-5,00 a celor nevaccinați, existând însă și câteva excepții, masca este obligatorie în toate spațiile publice deschise și pe  o rază de 50 m în jurul școlilor, pentru persoanele care staționează în acest perimetru. Magazinele sunt deschise doar între 5.00 și 22.00, iar în afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu . În restaurante și cafenele, care sunt deschise până la maxim ora 24.00, e permis doar accesul  persoanelor vaccinate ori trecute prin boală, care au certificat COVID, la fel este permis și accesul în sălile de sport ori de fitness, care funcționează la  50 la sută din capacitate.  La nunți, botezuri, mese festive este permis accesul doar persoanelor vaccinate sau care au avut COVID,  până la jumătate din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de oameni.

La Buzău, toate aceste restricții urmează a fi stabilite, cel mai probabil în cursul acestei zile, după întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În afara municipiului Buzău, care a trecut de pragul de 7. 5 cazuri la mia de locuitori, la Rușețu se înregistrează, luni, o rată de îmbolnăvire de aproape 14, cea mai mare din județ.

Județul are o incidență de 4. 49 de cazuri de COVID la mia de locuitori.