Actualitate

PROIECTE MĂREȚE PENTRU ȘCOLILE BUZOIENE! Anunț făcut de Toma, în fața secretarului de stat din Ministerul Educației

Profitând de timpul pe care îl are pentru a ține un discurs despre vaccinare în cadrul Campaniei Naționale ”Vaccinare și Testare pentru învățare”, primarul Buzăului, invitat la întâlnirea cadrelor didactice cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, a făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor Buzăului din domeniul Educației dar și a proiectelor pe care le are în plan.

Adresându-se secretarului de stat, Constantin Toma a lăudat municipiul pe care îl conduce în calitate de primar de cinci ani, ca fiind orașul cu platformă digitală și cu prima școală circulară. Edilul a punctat că a crescut în mandatele sale investițiile în școli, ajungând să aloce peste 18 milioane de euro pentru unitățile din învățământ, iar lista investițiilor va continua. De exemplu, acum prioritatea sunt proiectele ce vizează cât mai multe activități educative în aer liber și trecerea la învățământul finlandez.

”Primăria Buzău înțelege să pună accent deosebit pe educație. Au crescut de nouă ori investițiile din școli. Am ajuns la 18 milioane de euro. Este foarte mult pentru un oraș cu buget mic. Avem deja 23 de școli și grădinițe deja înscrise și vom avea primul pas în trecerea, ca și pilot deocamdată, la învățământul finlandez. Avem banii prinși în buget. Sperăm ca împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să reușim o performanță bună și aici, a spus Toma.

Cât despre, proiectele pe care le are în plan pentru facilitarea activităților elevilor în natură, edilul a anunțat că are în intenție inclusiv accesarea fondurilor puse la bătaie prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Am fost primul municipiu din  România care am introdus conceptul de ”Școala din Parc”. Luna aceasta trebuie să primesc trei studii de fezabilitate de la trei grădinițe prin care vom încerca să ducem activitatea copiilor în curtea școlii. Vom continua proiectul început în Parcul Tineretului și în restul parcurilor astfel încât să se poată desfășura cât mai multe activități în exterior. Vom încerca și prin Planul Național de Redresare și Reziliență să amanajam, în mod special, curțile școlilor pentru astfel de activități în natură”, a anunțat Toma.