Actualitate

Se schimbă vremea! Vin zile geroase, cu vânt puternic. Ultimele date de la meteorologi

După o săptămână cu temperaturi de primăvară, de până la 18 grade Celsius, vremea schimbă foaia. Temperaturile scad serios, senzația de frig fiind amplificată de vântul tăios.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vânt pentru sud-estul României, inclusiv pentru județul Buzău. Atenționarea este valabilă până miercuri, la ora 10:00. În aceste zile, vântul va bate puternic, atingând și viteze de până la 70km/h, la munte.

„În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60-70 km/h”, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Pe de altă parte, meteorologii ne avertizează că urmează câteva zile friguroase, chiar geroase, în anumite zone. Temperaturile, în următoarele zile, nu vor depăși 2 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții, local, vor fi atinse valori de până la -10 grade.

„Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza în toată regiunea în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 0-2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori, local sub -10 și -8 grade îndeosebi în zona subcarpatică.”

Etichete