SĂNĂTATE

VEȘTI BUNE DESPRE COPILUL DIN BUZĂU CU COVID-19 CARE A AJUNS LA TERAPIE INTENSIVĂ

Primul copil din țara noastră care a ajuns la Terapie Intensivă după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus are o evoluție bună. Băiatul, în vârstă de aproape 10 ani, nu mai are nevoie de masca de oxigen și urmează să părăsească secția de Terapie Intensivă și să fie mutat la Pneumologie.

Are o stare generală bună, nu mai are un necesar de oxigen, este în continuare în terapie intensivă urmând ca în zilele următoare să fie trecut pe secție. Se mobilizează, sperăm că mergem în direcția bună și din asigurările medicilor, tratamentul are un răspuns favorabil”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre cazul băiatului din Buzău.

El a făcut o complicație foarte rară din cauza noului coronavirus, sindrom inflamator multisistem, care i-a afectat mai multe organe, dar în principal plămânii și inima.


Un băieţel din Buzău, de aproape 10 ani, care a fost infectat cu COVID-19 iar apoi a dezvoltat complicații grave, care i-au afectat mai multe organe, este internat la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală. Este primul caz de acest gen din România.

Șansanews.ro a scris despre acest caz aici și aici .