Actualitate

(FOTO&VIDEO) O nouă bere artizanală se lansează la Buzău. Ce gust are și unde poate fi găsită

O nouă bere artizanală ”made in Buzău” va fi lansată cât de curând pe piață. Eticheta noii băuturi a fost prezentată în premieră de cel care a creat berea, francezul Francois Xavier D`Hollander, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Galeriile de Artă. Aceasta a avut ca temă Ziua Internațională a Geodiversității, sărbătoare care nu a trecut neobservată la Buzău, fiindu-i dedicată o expoziție specială.

Francois D`Hollander este un berar cu peste 20 de ani de experiență, care în 2017 a reușit să deschidă singura fabrică de bere artizanală din Buzău. Când a luat naștere proiectul Geoparcului Ținutul Buzăului, el a fost unul dintre primii colaboratori, care a decis să facă în așa fel încât să asocieze spațiul verde al Ținutului cu soiurile berii sale. Colaborările sale au atins și sfera Slow-Food și nu numai.

Francois a devenit cu adevărat faimos în momentul în care a transformat bradul de Crăciun din Piața Dacia în apă tonică și le-a dedicat pasionaților de adrenalină, cei din grupul Sfinți și Păcătoși MF Buzău, o bere pe placul lor.

Francois a făcut o bere și pentru Ținutul Buzăului, berea „Colți Amber Ale”, cu 5% alcool, care are o culoarea roșiatică a chihlimbarului de la Colți.

De data aceasta, berea este dedicată zonei Bozioru, în apropierea râului Bălăneasa. Sortimentul nou de bere poartă numele „Bozioru Glacier White” și are aromă de banane demidulci, gumă de mestecat și cuișoare. Berea a fost gândită pentru societatea locală, având și culoarea albă, inspirată din râul Bălăneasa. Totuși, numele berii are o dublă semnificație, ducând și la ideea Erei Glaciare, care a afectat ținutul.

Sunt multe moduri de a promova valorile și poveștile locale. Metoda noastră preferată? Să le combinăm astfel încât să-și adauge valoare. Iată cum, împreună cu prietenii de la One Beer Later, pregătim o nouă specialitate locală, o bere albă, pe care o dedicăm unui moment important din istoria planetei noastre: ultimei ere glaciare, care și-a lăsat amprenta și în Ținut. Povestea este scrisă chiar pe etichetă, au scris cei de la Geoparcul Ținutul Buzăului pe pagina de Facebook

Cel mai nou sortiment de bere pentru buzoieni va fi disponibil pe piața buzoiană în aproximativ trei
săptămâni.