Actualitate

O mare companie din România angajează sute de oameni la Buzău! E de stat și e o investiție uriașă

foto: profit.ro

Romgaz, cel mai important jucător de pe piața românească de gaze naturale, companie care are ca acționar majoritar statul român, intenționează să deschidă o sucursală în județul Buzău. Este vorba despre o sucursală al cărei scop îl reprezintă exploatarea zăcământului de gaze naturale de la Caragele.

Potrivit publicației profit.ro, Romgaz ar urma să creeze la Buzău 364 de locuri de muncă. Decizia conducerii Romgaz, care a cerut  Consiliului de Administrație înființarea Sucursalei de Producție Buzău – Caragele, este salutată de senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu.

Parlamentarul buzoian spune că exploatarea zăcământului de la Caragele ar putea asigura independența energetică a țării noastre.

”Salut inițiativa Romgaz, pentru că exploatarea zăcământului de la Caragele poate fi unul dintre răspunsurile la criza energetică. Se estimează că ar fi vorba despre o pungă de 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Practic, din momentul în care Romgaz va începe activitatea de exploatare, România va fi independentă din punct de vedere energetic și ar putea chiar să devină un important exportator de gaze naturale”, arată senatorul PNL Vlad Pufu într-o postare pe Facebook.