Actualitate

(VIDEO&FOTO) Răsturnare de situație. Ce s-a întâmplat la Gura Teghii în noaptea în care un bărbat a fost atacat de urs

FOTO ARHIVA

Răstunare de situație în cazul bărbatului din Gura Teghii, ajuns pe patul de spital cu răni extrem de grave după ce a fost atacat de un urs. S-a dovedit că realitatea a fost cu totul alta față de ceea ce au povestit victima și bărbații care i-au sărit în ajutor.

După atacul din 11 septembrie, polițiștii din Buzău au demarat cercetări la Gura Teghii, pentru a afla ce s-a întâmplat în acea noapte în care, potrivit celor relatate de bărbații care i-ar fi sărit în ajutorul victimei, bărbatul de 55 de ani ar fi fost atacat de un urs în timp ce se deplasa pe drum, spre casă. Oamenii legii au căutat probe și au stabilit că în realitate lucrurile au stat cu totul altfel. De fapt, victima și alți 3 vecini cu vârste între 37 și 55 de ani, au amplasat lațuri în localitate, cu gândul de a prinde animale sălbatice. Într-una dintre capcane s-a prins o ursoaică. În toiul nopții, cei 4 ar fi mers lângă fiară însă ursoaica s-a luptat pentru viața ei, atacându-l pe bărbatul de 55 de ani. În cele din urmă, buzoienii ar fi ucis animalul. Apoi, l-ar fi luat pe bărbatul rănit și l-ar fi dus pe marginea drumului sunând la 112, anunțând că acesta ar fi fost atacat de urs în acel loc.

“Ieri, 21 septembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în comuna Gura Teghii, în cadrul unui dosar penal de braconaj cinegetic. Activitățile s-au desfăşurat în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Pătârlagele. Cercetările vizează patru localnici, cu vârste cuprinse între 37 și 55 de ani, care, la data de 11 septembrie a.c., ar fi braconat un exemplar de urs brun, context în care unul dintre aceștia ar fi fost rănit de animalul capturat. În baza mandatelor de aducere, persoanele cercetate au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și, în funcție de probatoriul administrat, vor fi dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Polițiștii au găsit la locuințele bărbaților din Gura Teghii o mulțime de lațuri și alte lucruri folosite pentru prinderea animalelor, dar și droguri de risc-canabis.

“În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 18 lațuri metalice, 10 cuțite, două ferăstraie metalice, un topor, două ranițe textile, toate cu depuneri de substanță brună roșcată, o blană de urs cu craniu, o blană de vulpe, 146 de grame de substanță vegetală uscată şi semințe, susceptibile a avea efecte psihoactive, două grindere şi două pipe.”

Bărbatul de 55 ani este în continuare internat în spital. Polițiștii continuă cercetările, urmând să stabilească măsurile ce vor fi luate împotriva braconierilor.

Etichete